ROADTRIP


HÄLSNINGAR FRÅN CHRISTCHURCH


TONGA BAY

Igårkväll åkte jag och hämtade pappa på flygplatsen. Jag kom dit ganska tidigt så jag gick upp på takterassen  och väntade. Fick stå där uppe ett bra tag innan flyget kom och jag kunde inte stå still för jag var så pirrig i magen. Jag kan inte beskriva hur glad jag blev när jag såg pappa kliva av flygplanet och vinkade upp till mig. Jag sprang ner och mötte upp honom med världens kram, det kändes helt underbart efter två månaders längtan! Idag har vi haft en riktigt härlig dag. Vi tog bilen till Kaiteri där vi sedan åkte båt i någon timme ut till Tonga Bay som är en jättefin strand. Därifrån skulle vi sedan vandra en halvmil genom bergen till en annan strand där vi skulle bli upphämtade igen om fyra timmar. Alla andra började gå på direkten men vi valde att stanna kvar och äta lunch och hade hela stranden för oss själva i en timme innan vi bestämde oss för att börja gå vi med, det var helt underbart! Vi gjorde exakt samma vandring för 11 år sedan när vi bilade runt med familjen här på Nya Zeeland så det var kul att man kände igen sig lite här och var. 
 
Imorgonbitti bär det av västerut förhoppningsvis, det beror lite på vädret. Jag vet inte om vi kommer ha tillgång till internet men kameran och datorn är med så jag kanske kan uppdatera någon gång. Annars hörs vi igen om några dagar! 
 

ON THE BEACH

Igår blev det ännu en dag på stranden. Jag tror det var Taines första gång på Tahunanui och han ÄLSKADE det! Han älskar allt som har med vatten att göra och nu hade han ett helt hav att leka i. Man blir så glad av att se honom springa omkring och plaska i vattnet. I bilen hem somnade han på två sekunder och sov i nästan fyra timmar. Igårkväll kom Nadia hit så lagade vi middag och drack vin. Vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan henne här. Vi har jättekul ihop och det känns underbart att ha hittat en sån bra vän på andra sidan jordklotet! 
 

TAHUNANUI BEACH

Det har varit bra väder här hela veckan så igår när jag ändå var ledig passade Nadia och jag på att åka till Tahunanui beach som ligger ungefär 15 minuter från där jag bor. Det var verkligen hur fint som helst och havet var tillräckligt varmt för att kunna bada. På eftermiddan kom Nigel och hämtade mig så åkte vi och bada i en iskall flod där man kunde hoppa från klippor. Jag hoppas verkligen att vädret fortsätter vara såhär tills pappa kommer hit på lördag. Det ska bli så himla kul att han kommer hit, få visa hur mitt liv här på andra sidan jordklotet ser ut och sen resa runt tillsammans i några dagar. Jag längtar så jag spricker! 
 

FRÅGOR

"Hej! Jag följer din blogg och har lite frågor :) 
Vart är det du är någonstans? vad gör du där och varför åkte du dit? hur länge ska du vara där? Kram"
 
Fick denna kommentar av en tjej som heter Linnea häromdan och då kom jag på att jag faktiskt inte berättat riktigt vad jag gör här och hur det kommer sig att det blev just Nya Zeeland. Jag höll det hemligt till en början innan vi visste hur det skulle bli med allt och efter att flygbiljetterna var bokade gick allt väldigt snabbt, det var mycket som skulle fixas och hinnas med innan under väldigt kort tid. 
 
Jag flyttade hit till Nya Zeeland för två månader sen och bor nu i Nelson som ligger på den södra ön. Min pappa har kontakter här genom jobbet och åker själv hit och jobbar någon gång om året, det är så han fick kontakt med Bevan, min värdpappa. Efter att jag tog studenten i somras hade ingen aning om vad jag ville göra, jag visste bara att jag ville komma iväg från Sverige och göra något kul. Så min pappa mailade och frågade om det var någon som hade barn och kunde behöva lite extra hjälp och då svarade Bevan samma dag att jag var jättevälkommen hit, och på den vägen är det. Nu är jag här och trivs verkligen hur bra som helst, jag kunde inte hamnat i en bättre familj och Taine är helt underbar! 
 
Tre dagar i veckan jobbar både Jenna och Bevan så då är Taine mitt ansvar hela dagen, jag skjutsar honom till och från daycare, lagar hans mat, städar och lägger honom. Resten av dagarna är jag ledig men det brukar ändå bli så att jag och Jenna hittar på saker så då hjälper jag självklart till med Taine. Var tredje vecka kommer även Bevans yngsta dotter Maia som är sex år och bor hos oss så då tar jag hand om henne med. 
 
Det är planerat att jag ska stanna här i åtta månader, jag har bokat flygbiljett hem i maj igen men den är ombokningsbar om det nu är så att jag vill stanna ännu längre. 
 
Jag hoppas du fick svar på dina frågor. Kram! 
 
mitt lilla monster 

DIAMONDS IN THE SKY

Nadias två svenska tjejkompisar var här under helgen och dom vill testa på utelivet här i Nelson så i lördags körde vi all in! Vi började med mat och vin hemma hos Nadia och blev sedan upphämtade av Sean runt elva tiden så åkte vi till vårt favoritställe Little Rock och hade en grym kväll! Vi kommer ha många sjuka minnen från den här helgen. Igårkväll skjutsade jag in Helen och Linnea till stan igen och sa hejdå eftersom dom skulle fortsätta sitt backpackande och resa vidare. 
 
Skypade precis med pappa som just nu befinner sig i Australien. På lördag kommer han hit till Nelson och då ska vi resa runt i några dagar innan han fortsätter sin jorden runt resa. Jag kan inte förstå att jag redan varit här i två månader, tiden har gått så otroligt fort! Men jag lever verkligen livet här, att flytta hit är nog det bästa valet jag någonsin gjort. 

FAVORITER

 
 

I WILL WAIT

Igår blev det en heldag vid poolen med Nadia. Vi lagade pankakor till lunch och satt ute i solen och åt, hur härligt som helst! Nu märker man att sommaren snart är här, dagarna är jättevarma men kvällarna är fortfarande lite kyliga. Bevans äldsta dotter Olympia kom även hit igår, hon ska bo här medan Bevan och Jenna är bortresta över helgen så vi har hela huset för oss själva. Vi gick på bio igårkväll och såg den sista delen av Twilight filmerna och jag måste faktiskt säga att den var över mina förväntingar. Lite mer action och inte lika fjompig som dom tidigare filmerna. Ikväll blir det en lugn myskväll här hemma, vi tänkte beställa mat och kolla på någon bra film! 
 

BLUEBIRD

Kom på att jag behövde en ny plånbok i söndags när jag åkte in till Nelson med tjejerna för shopping och en god lunch på Columbia. Det var sista exemplaret och dessutom var den på rea, som hittat! Fick även med mig en jättefin långklänning hem. Shoppingen här är faktiskt grym om man jämför med hemma, det finns många små mysiga butiker med lite mer unika kläder. Nu ska jag laga mat och sen åka hem till Nadia för myskväll och ett dopp i poolen! 
 

ICE CREAM

I helgen hade Taine och jag en heldag tillsammans. Det var bra väder så vi tog vagnen till Templemore som ligger ungefär 50 meter från vårt hus där dom säljer jättgod glass och milkshakes som dom mixar med riktig frukt för bara 3 dollar. Jag tror jag har varit där över tio gånger sen jag flyttade hit. Efter det tog vi en promenad till en liten damm här i närheten där man kan mata ankor. Taine älskar alla sorters djur men är nog mest förtjust i fåglar så han blir överlycklig varje gång vi går dit. 
 

WHISPERING FALLS

Igår eftermiddag plockade jag upp Nadia och Mélody så åkte vi upp i bergen mot Whispering Falls. Chris sa att det är en bra vandringsled och att det var värt den långa promenaden och det var det verkligen! Det tog oss ungefär 1,5 timme att komma upp till det största vattenfallet. Det går verkligen inte beskriva hur vacker naturen här är. Det kändes som vi vandrade runt i paradiset där ett tag. Vi stod under vattenfallet och vattnet var iskallt men friskt! Tyvärr är alla bilder därifrån suddiga av någon anledning så vi får gå upp dit någon mer gång så jag kan visa er hur underbart vackert det är! 
 
 

TORSDAG

Efter att jag lämnat av Taine på daycare imorse tog jag bilen till Nadia så åkte vi vidare mot Mélody som bor en bit längre bort. Det tog ett tag innan vi hittade dit och vi körde fel och hamnade på en väldigt fin sightseen väg istället men tillslut kom vi fram. Det har varit strålande sol hela dagen så vi låg och slappade vid poolen hela eftermiddagen. Ikväll är bara jag och Bevan hemma för Jenna jobbar sent så jag har lagat en supergod laxgratäng till oss eftersom Bevan är hopplös i köket. Förra veckan gick brandlarmet två gånger efter att han gett sig på att laga mat.. 
 
 

ÄNTLIGEN!

Nu av någon konstig anledning så fungerar min blogg igen. I sex veckor har jag försökt lista ut vad felet kan vara och när jag väl ger upp så fungerar det helt plötsligt så nu kan jag blogga igen. Jag har så mycket jag vill berätta och dela med mig av men jag vet inte ens vart jag ska börja, det har hänt så otroligt mycket under dom här sex veckorna jag har varit här. Jag trivs iallafall jättebra och känner verkligen att jag gjorde rätt val att åka hit. Bevan och Jenna som jag bor hos är toppen och jag känner mig redan som en i familjen. Taine och Maia är hur underbara som helst och vi klickade direkt. Vi bor i Richmond som ligger en bit utanför Nelson i princip så långt upp man kan komma på södra ön. Alla människor här är väldigt öppna och trevliga så man känner sig välkommen vart man än är. Jag har börjat komma in i mina vardagsrutiner vilket känns skönt och jag umgås även med andra au-pairer på min fritid. Tiden har gått så otroligt fort sen jag kom hit och det känns som att jag har varit här i flera månader.. samtidigt så känns det som att det var igår jag stod och vinkade hejdå med tårar i ögonen till min kära familj på Arlanda innan min 32 timmar långa resa hit började. Jag slänger in en hel drös med bilder nu så kan jag fortsätta att uppdatera er dagligen hädanefter. ♥ 
 

KRÅNGEL

Jag har varit i kontakt med både blogg.se kundservice och vår internetleverantör här och ingen av dem vet vad felet med min blogg kan vara. Så alternativen nu är att jag antingen skaffar en helt ny blogg på devote eller om jag bloggar här på min vanliga blogg någon gång ibland från Nadias dator. Ni som vill fortsätta följa mitt liv på Nya Zeeland får följa mig på instagram eller facebook där jag lägger upp bilder och skriver om min vardag. Feliciastolt heter jag på instagram. Annars hörs vi här lite då och då helt enkelt! ♥ 

RSS 2.0