BLUE MOUNTAINS

Igår ringde klockan vid 6 på morgonen, en timme senare mötte vi upp de andra och tog färjan över till Sydney. Där fortsatte vi sedan resan med två tåg och en bussresa innan vi var framme i Katoomba och Blue Mountains. Där påbörjade vi vår fyra timmar långa vandring upp och ner längst med bergen. Det var otroligt vackert och en rolig upplevelse att ha varit där. Vi avslutade dagen med ett par välförtjänta öl innan det var dags att sätta sig på tåget hem igen. Jag skulle rekommendera alla som har vägarna förbi Sydney att åka dit! 
 
 
 

JULAFTON I VIDEO

 

JUL I MANLY

Jag tror vi hade den absolut bästa julen vi kunnat haft. Vi började den 24e med lite julfrukost här hemma innan vi mötte upp nästan hela svenska gänget för julbord på svenska cafét här i Manly. Det var otroligt gott att få äta lite typisk svensk julmat. Efter mycket mat och snaps gick vi alla mätta och belåtna hem till Johnny där vi fortsatte julfirandet med traditionellt julklappsspel. Ni kan ju tänka er vilket kaos som uppstår när 25 personer skriker och tävlar om samma paket. Albin lyckades kamma hem den eftertraktade gummibåten som alla så gärna ville ha. Efter julklappsleken fortsatte kvällen med betydligt mycket fler snaps, jullåtar, dans och Kalle Anka. Vi kunde verkligen inte fått en bättre jul, stort tack till hela högen! Kärlek till er! 

 

CLIFFORD FLAT BEACH

Igår tog vi en promenad till Clifford Flat beach och mötte upp några av de svenska grabbarna vi lärt känna här nere. Vädret kunde inte ha varit bättre så vi solade och badade hela dagen. Vi hoppade även från några klippor som ligger i närheten. Det var betydligt mycket högre än vi trott så vi var inte kaxiga när vi väl stod där uppe, men vi hoppade tillslut båda två. Nu är tre dagars ledighet över, imorgon är det tillbaka till verkligheten igen och vi båda jobbar hela helgen. På söndag får vi besök av Albin som ska bo här över jul och nyår, det ser vi väldigt mycket fram emot! 
 
 
 

SNAPSHOTS

 

SNEAKPEAK

Jag blev tillfrågad förra veckan om jag ville ställa upp som modell för ett lokalt klädesmärke som skulle fota till sin hemsida. Jag tyckte det lät väldigt kul så jag tackade ja. Vid elva tiden imorse möttes vi upp hemma hos Lulu som är en av ägarna för att prova de olika outfitsen vi skulle fotas i samt fixa hår och makeup. Vi var fem tjejer som fotades ihop och vi hade alla olika nationalitet vilket var lite kul. Tjejerna var härliga allihopa och fotografen Alejandro var jätteskön och skämtade med oss hela tiden så att vi skulle känna oss avslappnade. Det tog tid med både ombyten och att ta sig mellan de olika platserna som vi skulle fotas på men efter nästan åtta timmars fotande var vi äntligen klara. Ska bli riktigt spännande att få se resultatet sen! 
 
Bjuder på lite behind the scenes bilder sålänge. 


VÄRMEREKORD

Idag måste det ha varit rekordvärme här sen vi kom hit, upp emot 35 grader tror jag. Vi båda var lediga som tur var vilket resulterade i en toppendag på stranden. Vi mötte upp Dajana som var på besök här i Manly och hennes svenska kompisar för lite strandhäng. Mot kvällen bestämde vi oss för att köpa med pizza och lite vin och sedan gå ner och sätta oss vid vattnet, fick även sällskap av ett gäng härliga norskar lite senare. Nu är det läggdags för oss här på andra sidan jorden. Godnatt! 

 

SUNDAY

Söndagar är dom absolut bästa dagarna här. Är det bra väder så sitter alla utomhus och bara njuter av solen, alla uteserveringar och stränder är proppfulla och stämningen är på topp. Igår spenderade vi hela dagen på en av våra nya favoritstränder, en lite mer avskild strand som man antingen måste gå genom en liten djungel eller ta båten till för att komma dit. På eftermiddan kom Jay och Johnny och hämtade upp oss så åkte vi och handlade mat sen bjöds det på BBQ hemma hos Jay tillsammans med lite annat folk. Det är första gången vi ätit BBQ sen vi kom hit och det var så otroligt gott! Dags att inviga vår egna grill snart kanske..? 
 

NEW SHOES

 Lönen fick gå till något roligare än bara hyran den här veckan. Nu jäklar ska jag komma igång med träningen ordentligt. Vi äter och dricker aldelles för mycket här nere så nu är det skärpning som gäller! 

JULKONSERT

Denna torsdagskväll har bjudit på julkonstert i en park precis där vi bor. Det var jättemysig stämning och jag tror att alla barnfamiljer i Manly hade hittat dit ikväll för det kryllade av småbarn som sprang omkring och busade. Själva tog vi med våra filtar och lite mat och slog oss ner mitt i vimlet. Man fick faktiskt lite julkänsla när kören sjöng "Jingle bells" och man såg tomteluvor överallt. Kvällen avslutades med en massa fyrverkerier efter att tomten hade varit inne på scen. 
 

 

FÖRSTA ADVENT

I söndags var det första advent och det firade vi på bästa sätt här nere i Australien, på vår favoritstrand med ett gäng sköna vänner. Vi satt på stranden i flera timmar och bara njöt av solnedgången och sällskapet. Kvällen avslutades sedan med en utgång här i Manly.
En av de bästa kvällarna på länge, helt klart!


 

SVAR

”Hej! Skulle inte du kunna skriva lite om 
Hur du fick jobb där nere ? Och är det svårt 
Eller behövs det mycket Skandinavien? 
Och hur fick ni er lägenhet? :)”

 

Jag tänkte passa på att svara på några frågor i en kommentar som ramlade in häromdagen.

 

Både jag och Sofie lyckades få jobb inom den första veckan vi var här i Manly. Jag tror det har mycket med att göra att vi kom vid rätt tidpunkt på året, många ställen söker personal just över sommaren, alltså november-februari. Det gäller nog bara att ligga på och gå till många olika ställen och lämna in sitt CV. Jag hade otrolig tur på Gelatissimo. Jag sökte där av en ren slump när jag gick förbi och David (min nuvarande chef) var där just då så jag passade på att fråga om dom behövde mer folk inför sommaren. Han sa att han tyvärr precis anställt den sista personen men han gillade mig och ville ändå ge mig en chans. En halvtimme senare hade jag en intervju och fick jobbet samma dag.

 

Jag kan nog inte ha hamnat på ett bättre ställe. Jag trivs verkligen jättebra och David är en kanonbra chef och är väldigt mån om oss anställda. Det är nog inte många chefer som är så seriösa här i Australien, det är väldigt mycket svart jobb. Jag har fått skriva på kontrakt och fått arbetsintyg osv men det är sällan det är så här. Angående din fråga om skandinavier så kan jag bara svara utifrån mina egna erfarenheter men vi svenskar verkar ha väldigt bra rykte här vilket är positivt när du söker jobb. Att vi pratar bra engelska, är öppna och trevliga är mångas intryck av oss svenskar.  

 

Angående lägenhet kan man väl säga att vi hade rätt mycket tur där med. Vi fick numret till vår hyresvärd av några kompisar som bodde här förra året så jag hade kontakt med henne redan innan vi kom hit. Sen blev det tyvärr väldigt struligt när vi väl kom hit, lägenheten vi skulle flytta in i var inte färdigrenoverad så vi fick bo i en annan lägenhet som vi delade med fyra andra personer under tiden. Datumet att få flytta in i den andra lägenheten sköts upp mer och mer för varje dag med tillslut, efter tre veckor, fick vi flytta in i den lägenheten vi bor i nu och här trivs vi som bara den. Det känns verkligen som vårt hem nu och det är så otroligt skönt att vi har vårt eget. Bara småsaker som att duschen alltid är ledig eller att man inte behöver ta hänsyn till några andra hela tiden är guldvärda!

 

Om du har planer på att flytta hit till Australien så kan jag tipsa om att söka efter både jobb och boende på Gumtree. Där kommer nya annonser upp varje dag av folk som söker eller hyr ut lägenheter osv. Nästan alla som vi umgås med här har hittat sitt boende via Gumtree nämligen.

 

Hoppas du fick svar på dina frågor och att det var till någon hjälp! :) 


JUL I VÅRT HUS

Vårt tappra försök att skapa lite julkänsla i vår lägenhet ♥ 
 

RSS 2.0