JUL I OKIWI BAY

Är nu tillbaka i Nelson efter fyra härliga dagar vid Okiwi bay. På julaftons morgonen vaknade jag av att Philip kom in och väckte mig och sa att frukosten var klar, då hade han och Jenna dukat upp med mackor, ägg och bacon och varsin öl till oss alla ute i solen. Efter julklappsöppningen åkte vi vidare till grandpa där resten av släkten var och spenderade några timmar där innan vi tog bilen vidare ner till Okiwi Bay. Det kändes lite skumt att inte fira jul med familjen i år men som tur är har jag hamnat hos Nya Zeelands galnaste och roligaste familj. 
 
Det var otroligt avkopplande att komma iväg ett par dagar och känna att man inte har några måsten utan att man kan ta varje dag som den kommer. Jag och barnen har gått runt på stranden och letat efter fina snäckor att ta med hem, en dag följde jag med Donna och John och deras barn ut och fiskade, vi fick både det ena och det andra på kroken och jag lyckades fånga både en blåsfisk och en mini haj. En annan dag tog vi båten ut i hopp om att hitta delfiner men vi hittade sälar och pingviner istället. Annars har vi bara tagit det lugnt, legat och latat oss i solen, lagat massa god mat och druckit vin. Nu är det bara att packa om resväskan för imorgon bär det av mot Queenstown för att fira nyår! 
 

FAVORIT I REPRIS

 
God Jul 

LOCKED OUT OF HEAVEN

 
Helgen har varit riktigt bra. I fredags blev det mat och bio med Nadia, vi såg The Hobbit i 3D och förutom att filmen var grym så var det var häftigt att se Nya Zeelands landskap. I lördags kväll bjöd jag hit tjejerna så lagade vi sushi innan vi gick ut och dansade i Nelson. Hela söndagen spenderades i Pelorus som bjöd på 30 grader och strålande sol, underbart! Idag är jag hemma med Taine, jag har slagit in dom sista julklapparna och packat väskorna för ikväll åker vi till Jennas pappa och stannar där till imorgon då vi åker till Okiwi bay med släkten. Ska bli himla mysigt! Jag hinner nog inte uppdatera något mer här innan jul så jag vill passa på att önska er God Jul! ♥ 

SJUKSTUGA

Både Taine, Jenna och jag har legat hemma och varit magsjuka de senaste dagarna, därav ingen uppdatering. Taine började kräkas redan i helgen, i tisdags var det min tur och igår började även Jenna må dåligt. Jag sov hela natten inatt och jag känner mig mycket piggare idag, trots att jag inte har ätit något på två dygn. Jag känner mig tom men jag börjar känna lite hunger igen vilket är ett bra tecken, nu kanske jag kan gå upp de fyra kilona jag tappat igen..
 
I förrgår fick jag iallafall ett stort paket från Sverige som innehöll en massa julklappar till både mig och familjen. Jag kunde inte låta bli att öppna några redan då. Mamma hade köpt en crystal-bra till mig och den satt perfekt, så nöjd!  
 
Bjuder på några bilder från min instagram i brist på annat. 

WEEKEND

Har haft en grymt bra helg tillsammans med Nadia och Mélody. Vi alla kände att vi behövde komma iväg ett tag efter en stressig vecka så vi tog vårt pick och pack och åkte och campade på Kina beach. Vi köpte med oss mat och gottigheter som skulle räckt till tio personer och satt och drack vin och hade picnik på stranden, spelade kort, grillade marsmallows och kollade på stjärnhimlen. Igår tog vi bilen vidare till Kaiteri där vi spenderade hela dagen på stranden. Inte helt fel sätt att fira tredje advent måste jag säga. 
 
 

FRÅGA

Åh det ser jättehärligt ut!! Jag undrar om du skulle kunna visa hur du fixar/sminkar dina ögonbryn? :) 
 
Har fått den här frågan förut men kom på att jag nog aldrig svarat på den. Jag gör inget speciellt egentligen, jag försöker att hålla en bra form på dom och så färgar jag både ögonbryn och fransar någon gång varannan månad eftersom det underlättar när det är sommar och man ofta går osminkad. Annars använder jag bara H&Ms billiga ögonbrynspenna i ljusbrun, försöker att alltid hålla den ordentligt vässad då det är lättare att få ett bra resultat! 
 
För att få en bra form på brynen underlättar den här bilden. 1. Brynet ska börja här 2. Högsta punkten 3. Här ska brynet sluta
 
Bild lånad av Linda Hallberg

13 DECEMBER

Åkte in till stan med Nadia idag för att inhandla de sista julklapparna. Har bara en kvar att fixa sen är jag klar! Men någon julkänsla har jag inte direkt trots att det är julafton nästa vecka. Gjorde ett tappert försök igårkväll och lyssnade på julmusik samtidigt som jag julpyntade lite här hemma och slog in julklappar. Men det känns lite skumt när det är 30 grader om dagarna och man går runt i sommarkläder. Jag ser dock fram emot både jul och nyår, ska bli skönt att komma iväg lite och umgås med släkt och vänner. Nu har vi bestämt att vi ska ta min bil ner till Queenstown över nyår och sen resa runt lite i några dagar. Kommer bli så grymt! 
 

CHRISTMAS PARTY

Kom nyss hem från Taines daycares årliga Christmas Party. Det bjöds på god BBQ och picnik innan tomten kom med julklappar till alla barnen. Det blev kaos och ungarna blev helt till sig när tomten rullade in på gräsmattan i sin bil. Taine fick sin julklapp först av alla och var supernöjd över sin nya snuttefilt. Han somnade i bilen hem och ligger nu och sover i sin säng. Jag är inte långt efter jag heller, är sjukt trött så det blir nog en tidig kväll för min del med. Imorgon tänkte jag ta sovmorgon och passa på att sova ut! 
 

NZ


REGN

Både igår och idag har det regnat och varit mulet här så jag har hållt mig inomhus. Igår bakade jag chokladmuffins och sen kollade Taine och jag på Smurfarna. Jag och Nadia hade planerat att gå på zoo idag med barnen men eftersom vädret inte var på vår sida ligger jag nu hemma i soffan med mina nya sockar som pappa hade med sig hit och kollar på Victoria's Secret fashion show! Är redan klar med dagens sysslor så jag hinner nog kolla ett par avsnitt av Greys Anatomy innan jag ska hämta upp Taine på daycare om några timmar. Det är skönt och välbehövligt med såna här dagar ibland. 
 
♥ 

KAITERI

I helgen åkte jag ut till Kelsies sommarhus med Bianca och Kacie som är här från Australien och hälsar på. Jag förväntade mig inte att detta sommarhus skulle ligga precis ovanför den underbara Kaiteri stranden och ha fyra våningar, tio sovrum, två kök och tre balkonger. Det var som att komma till ett slott! En helg varje år har Kelsie en stor fest med sina närmsta kompisar för att fira att exams är över och att sommaren är här. Jag träffade massor nya härliga människor och vi hade en grymt bra helg! 

RSS 2.0