YOGURTLAND

Här har ni vårt nya beroende.. Yogurtland. Personalen börjar nog känna igen oss där inne nu med tanke på att vi är där flera gånger i veckan. Men det är så himla gott, och billigt med för den delen. Farlig kombination för oss gottegrisar!

 

Ikväll åker klackarna på och blir det utgång i Sydney ihop med flera andra svenskar. Vi har varit partysugna hela veckan så det ska bli riktigt kul! 

 

 

OOOPS

 

LIVET I MANLY

I fredags fick vi besök av Sandra och August som också precis kommit hit till Australien. Det var jättekul att se några kända ansikten för en gång skull. Efter några timmar på stranden gick vi hem till oss och lagade riktig mat för första gången sen vi kom hit. Vi hade en trevlig kväll som slutade med några avsnitt av Suits i tv soffan.

 

Efter det har dagarna bara rullat på. Vi söker jobb, hänger på stranden och njuter av livet. Vi har även fått sällskap av två till i lägenheten, Jacob och Jabob, två trevliga killar från tjeckien. Vi trivs så himla bra i lägenheten nu att det kommer bli svårt att flytta ifrån den snart.. 

 

Har man ingen torktumlare får man lösa det på bästa sätt, här ser ni Sofies smarta trostorkning ;) 

 


MANLY SCENIC WALK

Igårkväll tog vi på oss löparskorna och gav oss ut på långpromenad. Vi har inte hunnit se oss omkring så mycket i Manly än och vi blev inte det minsta besvikna. Vilka otroliga utsikter! 

 

UPDATE

Vi ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen här i bloggen men vi har våra anledningar. I måndags checkade vi ut från The Funk House och tog färjan över till Manly där vi bestämt att vi ska bo. Hade bokat en natt på hostel och hoppades på att komma till ett hyffsat fräscht hostel med tanke på vad vi betalade för det. Icke sa nicke. Vi bodde 8 personer i ett och samma rum, stället såg inte ut att ha blivit städat på över ett år, grejer låg överallt och en annan svensk tjej som bodde i samma rum sa att man ser kackerlackor i rummet varje dag.

 

Vi överlevde natten på hostlet och låg på stranden hela dagen i tisdags. Jag ringde Hanna i panik och förklarade läget och hon tyckte synd om oss så vi fick flytta in i hennes tomma trea som dom precis har renoverat. Otroligt tacksamma tog vi vårt pick och pack och flyttade in i en tom ekande lägenhet. Känslan av att kunna duscha i en fräsch dusch och sprida ut sina grejer går inte att beskriva. Så nu bor vi här i denna lägenhet i väntan på att få flytta in i vår egna lägenhet någon gång nästa vecka förhoppningsvis. Men vi klagar inte, det här är toppen! Trots att vi sover på två madrasser på golvet och hela lägenheten är tom har vi lyckats få det väldigt hemtrevligt måste jag säga och vi får mer och mer möbler för varje dag som går. Vi har fått in en soffa och tv, alla köksredskap så vi äntligen kan laga mat och en tvättmaskin. Tänk att man blir så glad för det lilla! 

 

Här har ni vårt väldigt glamorösa liv just nu ;) 

BEACH DAYS

 

PICNIC I SYDNEY BOTANIC GARDEN

 

DARLING HARBOUR

Vi hade en väldigt romantisk kväll igår Sofie och jag. Vi hoppade på tåget till Darling Harbour och gick runt en sväng och njöt av den fantastiska utsikten innan vi slog oss ner på en resturang precis vid vattnet. Mätta och glada gick vi ut och satte oss på bryggan tillsammans med tusentals andra människor för att kolla på Darling Harbours berömda fyrverkerier som arangeras varje lördagkväll. Det var riktigt häftigt, har aldrig sett så fina fyrverkerier! 
 
 

BIG CITY LIFE

Landade äntligen i Australien i torsdagsmorse efter 30 timmars resande. Flygresan gick jättesmidigt och vi lyckades få några timmars sömn på planet. Men det var två glada och otroligt trötta tjejer som checkade in på The Funk House några timmar senare.

Vi har haft väldigt intensiva första dagar här i Sydney. Igår tog vi en skön promenad genom Sydney Botanic Garden och gick förbi opera huset på väg till färjan som skulle ta oss till Manly. Vi är nämligen på jakt efter boende där. Mötte upp Hanna och hennes man som visade oss runt och vi fick kolla på två av deras lägenheter dom hyr ut. Efter det köpte vi med oss sushi och satte oss på stranden och njöt en stund.

Annars har vi bara strosat runt på gatorna, slog oss ner i en park igår eftermiddag och kollade på ett bröllop. Nu har vi precis käkat frukost och ska snart ge oss ut för att fixa alla nödvändigheter som vi kommer att behöva framöver. Ikväll blir det nog våran första utgång här i Sydney!

 
 

MOT AUSTRALIEN!!!

Tackar sverige för en helt fantastisk sommar! Nu är det dags för nya äventyr, denna gången bär det av till Australien med Sofie. Ni kommer att kunna följa vår resa här på min blogg och vi lovar bilder i mängder. Vårt första stopp på resan är Sydney där vi tänkt stanna fram tills i januari då resandet börjar på riktigt. Aussiee heeeree weee cooomee!!! 
 

RSS 2.0