HAPPINESS

Ikväll var hela familjen Stolt ute och åt på Aioli tapas bar. Så otroligt god mat! Vi hade mycket att fira idag, både att mamma och pappa har varit gifta i 25 år och att jag blev med nytt jobb efter mötet imorse! Nu väntar två dagar i huvudstaden med  Tove, jag fick det i 20 års present av henne. Imorn ska vi möta upp Jonathan och Christoffer och luncha innan vi börjar köa till Beyonce. Åh jag är så taggad inför morgondagen!! 
 
 

KÄRT ÅTESEENDE

 

FINALLY HOME

Hemresan gick inte riktigt som planerat. Hela vägen från Auckland till London flöt allt på bra och jag fick några timmars sömn i Dubai. Landade klockan sex på morgonen i London och hade då fem timmars väntetid innan mitt sista flyg hem till sverige skulle avgå. Hittade en bänk och somnade till en stund men vaknar av att jag hör upprörda röster omkring mig. På en tv framför mig ser jag ett flygplan med texten ”Breaking news: emergency landing Heathrow”. Tydligen hade ena motorn exploderat på ett plan som precis landat. Det var ambulanser och brandbilar på hela landingsbanan och folk började få panik. Det blev kaos på flygplatsen och köerna vid Costumer Service blev bara längre och längre. Ingen kunde hjälpa mig eller svara på några av mina frågor. Jag fick tillslut veta av en annan svensk jag träffade att alla flyg från klockan 11 har blivit inställda och terminalen jag befann mig på skulle spärras av.

 

Vi blev ombedda att gå ner till Connecting Flights och boka om våra biljetter men köerna var redan långa. Jag träffade ett Nya Zeelänskt par som skulle med samma flight som mig så vi ställde oss och köade tillsammans. I tre och en halv timme stod kön still och folk blev bara mer och mer frustrerade. Jag fick låna en telefon av paret så jag kunde ringa till mamma som befann sig i bilen på väg upp till Arlanda för att hämta mig. I samma sekund som jag hörde hennes röst började jag storgråta. Jag längtade hem så otroligt mycket och började få lite panik på alla människor som irrade omkring och folk började skrika på varandra och vi fick ingen information om vad som skulle hända. Inte nog med det så fick en äldre man i kön framför oss epilepsi anfall mitt i allt.

 

Paret jag köade med valde att lämna flygplatsen och försöka ta hjälp av sin son hemma i sverige. Dom gav mig sitt nummer så jag kunde ringa om det var någonting. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag stod kvar i kön i någon timma i hopp om att komma med en senare flight hem till sverige. Jag kollade på klockan och insåg att jag skulle ha landat hemma i sverige för 20 minuter sen och att Carro troligtvis stod där och väntade och undrade vart jag höll hus brast det igen. Jag kände mig så ensam och hjälplös och kunde inte göra någonting åt situationen. Tillslut fick jag ett papper i handen där det stod att jag måste lämna flygplatsen och ta in på hotell över natten och mer information skulle vi få under morgondagen angående de inställda flygen. Hörde av folk i kön att vi kunde bli kvar i London fram till måndag eller tisdag.

 

Efter ytterligare några timmars lång väntan, många tårar och samtal senare fick jag äntligen höra av pappa att han hade bokat en ny flight hem till mig från en annan flygplats under lördagen tillsammans med det Nya Zeelänska paret. Jag fick sista platsen i planet och det var en sån sjuk lättnad. Direkt efter att jag lagt på samtalet med pappa ringer paret upp mig och säger att dom har bokat hotell för mig över natten. Då kom tårarna igen. Jag tänkte att äntligen fick jag positiv information och allt skulle lösa sig.

 

Jag ringde upp hotellet och mannen jag pratade med sa att en buss skulle komma och hämta upp mig om en halvtimme. Jag gick ut i kylan och väntade och väntade och väntade. Båda mina mobiler var döda så jag kunde inte ringa upp hotellet igen och fråga vart bussen höll hus. Jag frågade flera människor som jobbade där om vart jag skulle gå och alla sa olika håll eller att de inte kunde hjälpa mig. Trött, frusen och ensam stod jag där och hade ingen aning om vart jag skulle. Då kom tårarna igen. En man som stod en bit bort kom fram till mig och frågade om han kunde hjälpa mig på något sätt men jag kunde knappt få fram ett ord. Jag förklarade läget lite snabbt och han sa direkt ”I promise that I wont leave you until we sort this out. I will drive you there myself if I have to”

 

Efter att fått höra dom orden kändes allt lite bättre. Mannen följde med mig in på flygplatsen igen och köpte en ny bussbiljett och en varm choklad till mig och bar sedan min 50 kg tunga packning ut till bussen. Jag var så otroligt tacksam för all hjälp. Han var det första hjälpsamma personen jag stött på under hela dagen efter det andra paret. Jag vet inte vad jag hade gjort utan mannen och parets hjälp. Då hade jag troligtvis blivit kvar i London tills nästa vecka då British Airways kunde boka om mig till en ny flight.

 

Jag hade varken sovit eller ätit på över 20 timmar när jag kom till hotellet på kvällen. Jag tog en varm dusch och kröp sedan ner och sov i några timmar innan klockan ringde igen och det var dags att åka tillbaka till flygplatsen. Mötte upp det Nya Zeelänska paret och de var lika glad att se mig igen som jag var att se dom. Landade på Arlanda några timmar senare och det kändes så himla bra. 

 

Så nu är jag här äntligen tillbaka hemma i sverige. 3 dygn, 7 timmars sömn och 6 flighter senare. Det var så otroligt skönt att få krama om familjen igen, som jag har saknat dom!! 

 


GOOD BYE NEW ZEALAND

 

ON MY WAY

Att säga hejdå till familjen Iorns på flygplatsen i fredags var bland det jobbigaste jag varit med om. Tårarna ville inte sluta. Taine förstod nog inte riktigt vad som hände förens jag gav honom en sista kram och gav över honom till Bevan, då började han storgråta och försökte hålla fast sig i mina armar. Väl på flyget öppnade jag ett brev som Jenna skrivit och då brast jag ut i gråt igen. Flygvärdinnan var jättetrevlig och försökte göra allt för mig, hon kom med servetter och vatten och försökte lugna ner mig, haha. Framme i Auckland hämtade Josefine upp mig på flygplatsen så åkte vi hem till Sara där dom andra tjejerna var. Planen var att bara gå ut och ta några drinkar på kvällen men det slutade med en helvild utgång och några av oss kom hem vid nio på morgonen. Hela lördagen var vi alla jättesega och bakis så vi valde att stanna hemma och laga mat och kolla på film hela kvällen. Helmysig kväll! Det känns himla skönt att ha några dagar här på norra ön innan jag åker hem. Just nu bor jag hemma hos Louise och stannar här i tre till nätter innan det bär av hem till sverige på torsdag!
 

ON MY WAY


BLURRED LINES

Igårkväll hade vi avskedmiddag för mig här hemma. Nästan hela släkten var samlad och vi bjöd även in Nikki och Fee så det var fullt hus här hemma. Supermysig kväll och jag fick så himla fina hejdå-presenter och jag fick lova att komma tillbaka så snart jag kan. Idag har jag haft en helt underbar dag tillsammans med Jenna och Pie. Vi började morgonen med att vi alla gjorde varsin tatuering. Jag valde att göra tre svalor på min axel som jag designat själv, dom kommer alltid vara ett minne från mitt älskade Nya Zeeland. Väldigt nöjda med våra nya tatueringar åkte vi till 623 i Tahuna där även Bevan gjorde oss sällskap och firade med en braklunch och drinkar. Nu på kvällen tog jag med mig Taine på långpromenad över Tahuna hill och runt stranden för sista gången. Vi hade perfekt väder och fick se en fin solnedgång på vägen tillbaka. Vad jag kommer sakna dessa vackra vyer!
 

LAST NIGHT OUT

Då var min sista helg i Nelson över. Igår gick Mélody och jag ut och åt middag på våran favoritresturang där vi även träffade Ella och Ashley. Vi hade inte planerat att gå ut efteråt men vi blev inbjudna till en bar av Nelsons rugby team och hade sedan en av dom bästa kvällarna någonsin i Nelson. Jag kom hem vid åtta tiden i morse så jag har legat ute i solen och sovit till och från hela dagen. Philip kom förbi ikväll och hade med sig fisk som han fångat under dagen så vi gjorde hemmagjord fish and chips och kollade på X-factor. Nu är det läggdags för min del! 
 
 

SPEIGHTS

Det känns helt overkligt att jag bara har en vecka kvar här i Nelson nu. Jag försöker verkligen ta vara på tiden och njuta av dom här sista dagarna. Denna fredagskväll har spenderats på Speights Ale House med familjen och det var himla mysigt. När vi kom hem bad Jenna Bevan att åka och handla efterrätt och efter ungefär 45 minuter kommer han tillbaka "I couldn't decide what we should have for dessert. So I bought three". Det är så typiskt Bevan, man kan skicka iväg honom för at handla mjölk och bröd och han kommer hem med fem kassar godsaker. Inte undra på att jag gått upp i vikt här.. 
 

PLAYGROUND


I NEED YOUR LOVE

Mélody och jag klev innanför dörren runt fyra i lördagsnatt efter en rolig utgång i Nelson. Vaknade efter lunch och gjorde brunch med toast, ägg och bacon och varm choklad. Hade sedan världens skönaste söndag med familjen. Taine sov i tre timmar under eftermiddagen och då låg jag och Jenna framför brasan och pratade och lyssnade på musik. På kvällen invigde vi nya vardagrummet och åt takeaway och kollade på X-factor. 
 
Tog med mig kameran och åkte till Tahuna i lördags och satte mig på stranden och kollade på solnedgången. Det gäller att ta vara på mina sista dagar och njuta av vad Nelson har att erbjuda. Vad jag kommer sakna det här stället! 
 

UNDERBARA DU

Maia var här hela förra veckan eftersom det har varit skollov. Vi har hittat på massa kul om dagarna när Taine har varit på daycare. En dag var vi i simhallen, vi har bakat cupcakes till Ethan som fyllde år i veckan, pysslat massor och kollat på film. Det var så himla mysigt att få lite egentid med henne eftersom det här var sista gången jag träffar henne innan jag åker hem. Det kändes jättekonstigt att säga hejdå och veta att vi inte kommer ses något mer. Efter att jag hade läst godnattsaga i torsdagskväll sa hon: "Felicia can I tell you something? I think you are the best nanny in the whole world and I know Taine thinks that too." 
 
Underbara du! Jag blev så himla glad av dom orden. Världens bästa ungar, gud vad jag kommer sakna dem! 

MRS CARTER SHOW

Min kära syster ringde nyss och sa att hon äntligen har fått tag i biljetter till Beyonces konsert i slutet av maj. Jag är överlycklig just nu! Min första vecka hemma i sverige kommer bli väldigt bra känner jag på mig. Jobbintervju på måndagen, Beyonce på onsdagen och på fredagen fyller jag 20. Helt plötsligt känns det inte lika jobbigt att åka hem längre. 

AUTUMN IN NELSON


RSS 2.0