VÄRLDENS UNDERBARASTE UNGAR


DON'T YOU WORRY

Hade en lugn och skön morgon här hemma sedan åkte jag och hämtade upp Sarah påväg in till stan. Några timmar senare kände vi oss nöjda med dagens shopping och mätta efter en riktigt god lunch så vi vände hemåt igen. Planerade att ligga i sängen och kolla på film hela kvällen men fick ett sms av Nadia där hon frågade om jag skulle med och simma. Bor två minuter från badhuset så jag hade inga bra ursäkter att komma med. Vi spenderade dock mer tid på att sitta och prata i bubbelpoolen än att simma. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och tänkte sätta igång en film och sen sova. Imorn blir det beachen med Nadia, Taine och Jake. Godnatt!  
 

SVAR

Hej! Har läst din blogg ett tag och vad jag förstår (om jag förstått det rätt) är du au pair, jag har lite frågor kring det. Vilken organisation åkte du med? hur ser en vanlig dag ut för dig (dvs vad får du sköta om/göra osv)? jag funderar nämnligen på att åka som au pair men vill veta lite om vilken organisation man kan åka med, hur en dag ser ut, vad som ingår när man åker med en viss organisation och sånna nödvändigheter. Skulle bli jätte glad om du ville svara på det och berätta lite! :)
 
Hej! :) Jag åkte inte hit via någon organisation så tyvärr kan jag inte rekommendera någon. Nadia däremot åkte hit med Au-Pair Link och det verkar ha fungerat bra. Fördelen med att åka hit med en organisation är att dom hjälper dig med allt pappersarbete, visum och sånt som du behöver fixa innan du åker. Plus att du får en veckas utbildning med andra au-pairer innan du möter din värdfamilj. 
 
Jag tror att det är ganska stor skillnad på att åka via en organisation eller så som jag gjorde, via privata kontakter, och det går inte att säga vad som är bäst heller. Båda har sina för och nackdelar. Jag har till exempel inga regler på vilka tider jag ska jobba eller så utan jobbar så som jag och min värdfamilj har kommit överrens om och när dom behöver min hjälp. Måndagar, tisdagar och torsdagar har jag ansvaret över Taine under tiden Jenna och Bevan jobbar. En vanlig arbetsdag för mig ser ut som så att jag går upp vid 7.30 och packar lunchbox och gör iordning frukost till Taine. Vid ungefär 8.30 brukar jag försöka lämna huset, det beror på om jag går eller tar bilen. Efter att jag lämnat Taine på daycare vid 9 tiden har jag ledigt fram till 3.30 då jag hämtar honom igen. Under den tiden ska jag ha gjort mina sysslor, till exempel fixa tvätten, tömma diskmaskinen, förbereda middagen inför kvällen osv. Resten av tiden får jag göra vad jag vill. Sen jobbar jag fram till att Jenna eller Bevan kommer hem runt 5 på eftermiddagen. Men självklart leker jag med Taine och hjälper till med annat fram tills det att han går och lägger sig runt 7. Resten av dagarna ser väldigt olika från vecka till vecka, onsdagar och fredagar brukar jag och Jenna hjälpas åt med Taine och på helgerna är jag oftast ledig men brukar åka iväg och hitta på saker med Taine på dagarna. Ibland är jag barnvakt på kvällarna om Jenna och Bevan vill ut och äta middag eller gå på bio och liknande. 
 
Det är lättare att träffa andra au-pairer om du väljer att åka via en organisation. Jag har haft otrolig tur att jag har träffat så många härliga människor och jag är så himla glad att jag fick kontakt med Nadia här. Hon har gjort dom här månaderna till några av dom roligaste i mitt liv och är även en vän för livet. Det är också genom henne jag träffade Mélody och några tjejer från tyskland. Vi har en gemensam facebook sida för alla au-pairer i Nelson där man kan skriva om något kul är på gång eller om man är nyfiken på att träffa andra au-pairer. Det är via Jennas syster Bianca som jag har träffat hela umgängeskretsen som jag umgås med nu. Det gäller nog bara att man är öppen och social så är det inga problem att träffa nya vänner. 
 
Att åka hit är det absolut bästa valet jag gjort! Jag kan verkligen rekommendera att jobba som nanny. Det är både kul och lärorikt och du blir en del av en ny familj. Jag har snart varit här i ett halvår och tiden har gått så otroligt fort. Jag har träffat många underbara människor och fått minnen för livet. Nu har jag ungefär tre månader kvar här i mitt paradis och jag ska försöka ta vara på varje sekund! Jag hoppas du fick svar på dina frågor och att jag har varit till lite hjälp iallafall. Kram!  

DANCE OUR TEARS AWAY

Klev innanför dörren vid klockan nio imorse efter en sjukt rolig kväll tillsammans med världens härligaste människor. Vi började kvällen med fix och drinkar hemma hos mig med tjejerna och sedan åkte vi vidare till Sam där resten av folket redan var. Vid midnatt blev det en promenad in till stan där vi hade en grymt bra kväll på några av våra favoritklubbar. Hade med mig kameran ut för en gångs skull, den borde hänga med oftare inser jag nu. Fick mig några goa skratt när jag kollade igenom den imorse och hittade både sjuka bilder och en och annan video.. 
 

RABBIT ISLAND

Behöver nog inte beskriva vilken underbar dag jag har haft. Jag låter bilderna tala för sig själva. 
 

AND WE DANCED

Nelson bjöd på strålande sol och runt 30 grader idag så min lediga tid har jag spenderat på stranden tillsammans med Dale. På eftermiddagen hämtade jag upp Taine på daycare och åkte sedan till en river där vi träffade massa fler barn och lekte i flera timmar. I bilen hem somnade Taine på tio sekunder och har sovit sen dess så det blev en väldigt lugn kväll för min del som har varit barnvakt. Jag håller just nu på med porträtt av både Taine och Maia så jag har suttit och tecknat i flera timmar. Nu tänkte jag göra fruktsallad och kolla på nya avsnittet av Revenge. Imorgon är jag ledig så det blir en välbehövlig sovmorgon och sedan en sväng in till stan med Nadia innan beachen om solen skiner. 
 

MY HANDSOME VALENTINE DATE


NATURE LAND

Maia var och hälsade på i helgen så i lördags tog jag med mig barnen till Nature land, en stor djurpark här i Nelson. Efter att ha matat och klappat precis varenda djur kom Bevan och hämtade upp oss så åkte vi till stranden och köpte glass. Väldigt mysig dag! 
 

Vad vore bloggen utan bilder ? 
 

BY THE RIVER

Var barnvakt åt Taine hela morgonen fram till lunch. Då åkte jag till stranden och mötte upp Sarah, en tysk nanny som jag fått kontakt med via vår au-pair facebook sida. Vi klickade direkt. Hon var hur gullig som helst och jättetrevlig! Dessutom bor vi bara tio minuter från varandra upptäckte vi. Efter några timmar i stekande sol kände vi att det fick räcka för dagen. När jag kom hem gjorde Jenna och jag iordning middag och packade ner några öl och åkte sedan till en river här i närheten med Taine. Perfekt avslut på en väldigt bra dag! 
 

KÄR

Fick besök av sex underbara små krabater idag. Taine blev helt kär och jag blev som ett litet barn på julafton, jag ville behålla varenda en. Det var något speciellt med mina fötter tror jag för alla skulle dit och naffsa hela tiden. Bruce hette min favorit, han vägrade flytta sig från mitt knä. Dör lite.. 
 

GOLDEN BAY

Har haft ännu en underbar weekend här i mitt paradis. Den här gången bar det av uppåt i landet mot Golden Bay. Fredagsnatten spenderade vi på en utav stränderna utanför Collingwood. Vaknade upp på lördagen till en klarblå himmel och vi hade nästintill hela stranden för oss själva. Vi gjorde iordning frukost och packade ihop våra grejer och åkte vidare mot Takaka. Vi besökte några utkiksplatser på vägen och hittade en fin strand där vi spenderade resten av dagen med att sola, paddla kajak och bara ta det lugnt.
 
På kvällen blev vi bjudna på BBQ och hejdåfest hemma hos Josh och Dale som flyttar nästa helg. Vi hade en riktigt rolig kväll och runt tolvtiden drog några utav oss ut för att se vad Motueka hade att erbjuda och vi dansade tills klubbarna stängde. Hela gårdagen låg vi och slappade vid poolen innan det var dags att vända hemåt igen. Jag har haft en grym helg med andra ord. 
 

MADE OF STONE

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen här på senaste. Har fullt upp i veckorna och varje ledig tid passar jag på att åka iväg och hitta på saker. Igår var det iallafall public holiday här vilket innebär att alla är lediga. Jag var barnvakt åt Taine några timmar på morgonen sen tog Nadia och jag bilen till en jättefin river en bit här ifrån där vi åt lunch och spenderade några timmar i solen. På kvällen sen hade vi fullt hus här hemma, det är tydligen tradition att annordna en stor bbq för familj och vänner. Det blev en riktigt rolig kväll minst sagt. Dom här människorna kan bjuda på sig själva kan jag lova och jag fick höra många galna berättelser från när dom var unga. 
 
Idag ska jag ta med lillgrabben på zoo. Han älskar djur så vi skulle kunna spendera en hel dag där inne. Får se om vi tar en sväng förbi stranden på hemvägen, tror det kommer bli väldigt varmt idag. Håller tummarna för att vädret fortsätter såhär hela helgen!
 

BLENHEIM/PICTON

Då var ännu en helg över, tiden går så himla fort. Lördagen spenderades på en jättefin vingård en bit utanför Blenheim, i söndags var jag lite seg efter allt vin men efter frukosten bar det av mot Picton som bjöd på sol och bad hela dagen. Jag han knäppa några bilder innan min kamera dog och självklart hade jag glömt laddaren hemma. Synd för det fanns så himla mycket att se på vägen hem, landskapen här ser nästan overkliga ut! Kom precis hem från en lång kvällspromenad, jag kände att jag behövde komma ut och röra lite på mig efter att ha varit inne och slappat och kollat på film hela dagen. Men nu mot kvällen sprack himlen upp och jag fick en fin solnedgång under min promenad. Nu ska jag snart krypa ner och sova men först kolla ett avsnitt av Revenge, imorn är det upp tidigt och jobba som gäller. 
.

LÖRDAG

Gårkvällen bjöd på pizza och bio med Nadia. Vi såg Django som jag starkt kan rekommendera, helt klart en av mina nya favoriter! Idag jobbar både Bevan och Jenna så jag är ensam med Taine tills i eftermiddag. Vi har precis varit i parken här i närheten och snart blir det en promenad in till Richmond center för lite shopping och glass. Är ledig i tre dagar framöver så ikväll bär det av neråt i landet. Vädret verkar vara strålande ett tag till så det gäller att ta vara på det när man kan. 
 
Busungen i parken ♥
 

RSS 2.0