WHARARIKI BEACH

Vi har haft ännu en helt fantastisk dag! Imorse tog vi bilen så långt upp man kan komma på södra ön, till Farewell spit och Wharariki beach som var otroligt fint. På eftermiddagen hade mamma och jag bokat in oss på horse treking. Det var bara vi två som bokat den tiden så vi fick en privat tur av en jättetrevlig tjej från tyskland. Vi red längst med stranden i någon timme sedan en bit upp i bergen och genom skogsområden innan vi vände tillbaka igen. Det kändes i både lår och rumpa efteråt kan jag lova. Men det var en sån himla häftig upplevelse! Imorgon bär det av neråt i landet till Picton där vi stannar i en eller två nätter. 
 

POHARA

Vi befinner oss just nu i Pohara, en liten ort en bit utanför Takaka. Vi har hyrt ett supermysigt hus precis vid stranden och här stannar vi i tre dagar. Det var helt underbart att vakna till vågornas brus och strålande sol imorse. Hela förmiddagen spenderade vi på stranden sen gick vi hem och lagade lunch innan vi åkte till Wanui Falls track och promenerade i en timme. Ikväll ska vi bara vara hemma och laga god mat och dricka vin för imorn ska vi på äventyr ännu längre uppåt i Golden Bay. 

 


MAPUA & KAITERI

Vi har haft en otroligt härlig dag som började med en supergod lunch i Mapua och sedan spenderade vi hela eftermiddagen på stranden. Imorgon packar vi väskorna och beger oss upp mot Golden bay där vi stannar i fyra nätter. Vet inte om vi kommer ha tillgång till internet så jag kan inte lova uppdatering men kameran är med och fulladdad så jag ska försöka knäppa mycket bilder. 
 

ALL THE LITTLE LIGHTS

Det blev en heldag på stranden för mig och Taine idag. Det är fortfarande runt 25 grader om dagarna trots att vi nu börjar gå mot vinter. Kvällarna är iskalla och det blir mörkt mycket tidigare. Imorgon kommer mamma och pappa tillbaka från sin roadtrip ner till Queenstown så ska vi ut och äta middag på Jennas favoritresturang. Nu är jag ledig i tio dagar framöver, känns otroligt skönt! 
 

ÄNTLIGEN

Efter 68 dagar med sol i Nelson spöregnade det självklart när jag åkte och hämtade mina föräldrar på flygplatsen i söndags. Familjen Stolts vanliga tur med vädret när vi åker på semester. Men trots att väderprognosen visade  regn i tre dagar så har vi klarat oss bra. Igår åkte vi in till stan så jag fick visa runt lite i Nelson, satt ute i solen på mitt favoritcafé och åt en supergod lunch och han även med lite shopping. Det ser ut att bli strålande sol resten av veckan så det tackar vi för. Det känns så himla kul att ha mamma och pappa här och det var otroligt skönt att krama om dom i söndags efter 6 månaders längtan. Igår lagade mamma och jag mat till hela familjen vilket var väldigt uppskattat och vi satt och pratade i flera timmar efteråt. Jag tror både mamma och pappa har blivit lika besatta av Taine som jag är. Haha! 
 
 

SATURDAY

Tog med mig Taine och Maia till Mélody igår och spenderade några timmar med alla djuren. Barnen älskade det och båda snarkade efter fem minuter i bilen hem. På kvällen blev det drinkar och spel här hemma med Jenna, Sandy, Nikky och Mélody innan vi gick ut i Nelson. Mötte upp några tyska tjejer och firade Lea som fyllde år med några glas vin och livemusik på vår favoritbar. Riktigt bra lördag helt enkelt! 
 

THURSDAY

Även den här veckan har bjudit på bra väder, jag hoppas verkligen att det håller i sig till helgen också. Imornkväll är jag bjuden på middag hemma hos Mélody och på lördag ska vi ut och fira Lea som fyller 20 år.. och på söndag får jag äntligen krama om mina älskade föräldrar igen! Dom kommer hit till Nya Zeeland och stannar i två veckor. Det går nog inte att beskriva hur lycklig jag är just nu!! 
 
Gott och blandat från veckan 
 

ONE LAST TIME

Igår var det dags att säga hejdå till Nadia och hennes syster som nu lämnar Nelson för att resa runt på Nya Zeeland i några veckor innan dom åker hem till sverige. Det kommer kännas otroligt tomt utan Nadia här men vi kommer träffas igen om några månader. Vi hade iallafall en grym sista helg tillsammans, kom hem vid halvfem tiden igårnatt efter en sjukt rolig kväll ute! 

 

Tack för sex grymma månader ihop, tack för alla fina minnen och tack för att du är en otroligt fin vän ♥ 

 


ANOTHER DAY IN PARADISE


TUESDAY

Spenderade min lediga tid hos Mélody idag. Vi lagade hemmagjord sushi till lunch och låg vid poolen hela eftermiddagen. Hämtade upp Taine på daycare runt fyratiden och körde sedan ett zumba pass nu på kvällen. Det känns jättekul att jag har börjat komma igång med träningen nu. Igår var jag ute och sprang/powerwalka med Taine i vagnen i över en timme och senare på kvällen gick jag och simmade med Nadia. Mindre prat och mer träning den här gången!
 

SEVEN PSYCHOPATHS

Vi skippade utgången i lördags och gick på bio istället och såg Seven Psychopaths, en film jag verkligen kan rekommendera. Den var både bra och så konstig på samma gång! Vi tänkte gå ut och ta en drink efter bion men vi gick en sväng förbi partygatan och de verkade ganska dött så vi åkte hemåt istället. Igårkväll hade vi en stor BBQ här hemma med Bevans jobbarkompisar. Så god mat och trevligt sällskap fick avsluta denna helg! 
 

BARNVAKT

Igårkväll var Gavin och jag är barnvakt åt lillen när Jenna och Bevan var iväg på middag. Vi köpte pizza och hyrde film och spenderade hela kvällen i tv-soffan. Vi hyrde nya Cosmopolis med Robert Pattinson i huvudrollen och det kan nog vara en utav de sämsta filmerna jag någonsin sett, det hände absolut ingenting genom hela filmen utan dom pratade konstant i två timmar. Inget jag kan rekommendera. Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon och lämnade inte sängen förens efter 12.. det händer inte ofta här. Vet inte vad denna lördag har att bjuda på än men ikväll blir det party med ett helt gäng andra nannys. Det ska bli himla kul! 
 

BEACH DAY

Igår tog Nadia och jag med oss ungarna till stranden. Vi fick några jättemysiga timmar ihop trots att det var mestadels molnigt. Vi byggde sandslott och grävde ner Jake i sanden sedan sprang småttingarna omkring på sina egna upptäcksfärder. Avslutade dagen med en joggingrunda uppe bland bergen och ett härligt kvällsdopp med Nadia, sån underbar dag! 
 

RSS 2.0